blog #3 De voordelen van liefde en hoe steden ervoor zorgen dat je langer leeft.

Door Nadine Roos

Liefde is meetbaar. Zodra we verliefd zijn, verandert de samenstelling van ons bloed. Het hormoon testosteron neemt af en de hoeveelheid dopamine neemt toe. We worden zorgzamer, vrolijker en ervaren minder stress. Als de liefde wederzijds is en overgaat in een langdurige warme relatie dan heeft de liefde nog meer positieve effecten. Je immuunsysteem verbetert, je blijft beter op het juiste gewicht en je bent fitter. Deze voordelen hebben op de langere baan zo’n positief effect dat mensen die in een liefdevolle relatie leven, gemiddeld genomen, ouder worden dan mensen zonder zo’n relatie.
Een verleidelijke stad heeft ditzelfde effect op stedelingen.

Keuze tussen goed en slecht
Een langer en gezonder leven willen we allemaal. Maar duik niet zomaar in een relatie of ga niet zomaar in een stad wonen. Want zonder liefde kunnen zowel de relatie als de stad juist schadelijk voor je zijn. Een slechte relatie brengt talloze zorgen met zich mee, waardoor je beroerd slaapt, de hoofdpijn achter je ogen drukt en je een hoge bloeddruk krijgt. Kortom, de ingrediƫnten om je immuunsysteem onderuit te halen. Hetzelfde geldt voor slechte steden. In een stad die niet goed voor haar stedelingen is, voelen mensen zich opgejaagd. In een stad die geen kansen biedt, ontstaat er armoede en uitzichtloosheid. En als een stad er niet aantrekkelijk uitziet, straalt dat af op haar stedelingen en gaan ze mee in de somberheid.

Actieve liefde
Vind dus de partner en de stad die bij je passen. Die jou versterken. En als je die gevonden hebt dan is het nog niet klaar. Liefde is actief. Vertel je partner continue hoeveel je van hem/haar houdt. Liefkoos je partner. Dat geldt ook voor de stad. Daarom moet de stad verleidelijk zijn en niet alleen maar aantrekkelijk. De stad moet meer zijn dan een mooi plaatje, Ze moet voortdurend ervoor zorgen dat haar stedelingen op haar verliefd blijven.
En als dat lukt en de stad ervoor zorgt dat je je volle potentie kan waarmaken dan stijgt de dopamine in je bloed. Tegelijkertijd zorgt een goede stad voor geborgenheid. Je zorgen nemen af en je slaapt lekker. Je staat fitter op, blijft op gewicht en je wordt slimmer. Je bent gelukkiger en daardoor zie je er jonger uit. En dit alles tezamen zorgt ervoor dat je een langer en fijner leven hebt.

Volgende week: 10 tips voor verleidelijke steden

2018-02-22T10:35:41+00:00

Leave A Comment